Pardoseli Beton Poliuretanic pentru industria alimentara – Pardoseala Nr. 1 in lume – Larex Global Floor – LGF


Solutii complete pentru pardoseli sintetice durabile din beton poliuretanic.


SISTEME DE PARDOSELI ANTIBACTERIENE

IGIENA este cerinta cea mai importanta în domeniile unde se produc si / sau se prelucreaza alimentele:
  • abatoare
  • încaperi refrigerante
  • carmangerii
  • bucatarii
  • fabrici de lapte
  • mori
  • brutarii
  • industria conservantilor
  • industria bauturilor
Simplul beton neprotejat sau reteaua de rosturi dintr-o pardoseala acoperita cu gresie ofera un mediu propice dezvoltarii bacteriilor si ciupercilor care, chiar si în cazul curatirii repetate nu se mai atinge gradul de igiena necesar acestui domeniu.

Analizând mediile din industria alimentara vom constata ca exista zone care necesita pardoseli cu proprietati si caracteristici diferite. Astfel, zonele unde se realizeaza productia efectiva vor avea nevoie de pardoseli cu REZISTENTA MECANICA SI CHIMICA RIDICATA care sa poata rezista atât la presiunea exercitata de utilajele grele cât si la actiunea diferitilor acizi si uleiuri ce se folosesc în procesul de productie.

În zonele unde procesele de productie sunt umede sau uscate, pardoseala trebuie sa fie REZISTENTA LA CURATAREA SI STERILIZAREA CU ABURI în timp ce în spatiile umede sau reci cum sunt încaperile refrigerante pardoseala trebuie sa aiba PROPRIETATI ANTIDERAPANTE.

De asemenea sunt disponibile VERSIUNI ANTISTATICE pentru locurile unde are loc manipularea pulberilor depozitarea si utilizarea componentelor electronice si în orice mediu în care trebuie evitata electricitatea statica.

Pardoselile executate de LAREX GLOBAL FLOOR - LGF întrunesc toate aceste proprietati oferind în acelasi timp PROTECTIE EFICIENTA ÎMPOTRIVA BACTERIILOR SI A CIUPERCILOR ce se pot forma între ciclurile de spalare.

CUM ALEGEM PARDOSEALA POTRIVITA?

Prima conditie care trebuie evaluata pentru alegerea unei pardoseli LGF o reprezinta amplasarea pardoselii, si anume la interior sau la exterior, iar apoi tipul proceselor ce se vor desfasura în acest perimetru, umede sau uscate.

Aceste conditii determina materialul din care vor fi realizate pardoselile: de exemplu pentru zone uscate din interior se va folosi rasina epoxidica, iar pentru zonele umede atât la interior cât si la exterior se va folosi rasina poliuretanica sau beton poliuretanic.

Un alt aspect important ce trebuie luat în considerare la alegerea sistemului de pardoseala îl reprezinta temperatura de exploatare. Acest aspect determina atât grosimea pardoselii cât si materialul din care sunt realizate. În cazul socurilor termice se va alege un sistem din rasini poliuretanice deoarece acestea au elasticitate si preiau eventualele fisuri din stratul suport, fisuri datorate fenomenului de înghet / dezghet.

În zonele unde se anticipeaza posibilitatea de impact mecanic puternic asupra pardoselii sau trafic intens cu roti de otel este de preferat aplicarea unor sisteme mai groase, de preferat din beton poliuretanic.

De asemenea alegerea tipului de pardoseala depinde de aspectul estetic si profilul suprafetei. Cea mai potrivita textura a suprafetei va depinde de natura scurgerilor care pot intra în contact cu aceasta, de tipul de activitate întreprinsa în zona respectiva si de standardele de întretinere si curatenie care trebuie mentinute.

PARDOSEALA ANTIBACTERIANA DIN BETON POLIURETANIC

Alege cea mai durabila pardoseala din lume!

Toate tipurile de pardoseli din BETON POLIURETANIC ANTIBACTERIAN poseda în principiu aceleasi caracteristici chimice prezentate în fisele tehnice astfel natura substantelor chimice nu prezinta importanta în alegerea tipului de pardoseala aplicata.
Prima conditie care trebuie evaluata pentru alegerea unei pardoseli din BETON POLIURETANIC ANTIBACTERIAN o reprezinta amplasarea pardoselii, si anume la interior sau la exterior iar apoi tipul proceselor ce se vor desfasura în acest perimetru, umede sau uscate.
Un alt aspect important ce trebuie luat în considerare pentru alegerea unei pardoseli din BETON POLIURETANIC ANTIBACTERIAN o reprezinta temperatura de exploatare. Acest aspect determina grosimea pardoselii. În zonele unde se anticipeaza posibilitatea de impact mecanic puternic asupra pardoselii este de preferat aplicarea unor sisteme mai groase.
De asemenea alegerea tipului de pardoseala depinde de aspectul estetic si profilul suprafetei. Cea mai potrivita textura a suprafetei va depinde de natura scurgerilor care pot intra în contact cu aceasta, de tipul de activitate întreprinsa în zona respectiva si de standardele de întretinere si curatenie care trebuie mentinute.

DOMENII DE APLICARE PARDOSEALA DIN BETON POLIURETANIC ANTIBACTERIAN

Zone umedeZone cu solicitari extreme
Caracteristicile pardoselii pentru interiorCaracteristicile pardoselii pentru exterior
  • Rezistenta mare la alunecare (coeficient R10 R13)
  • Impermeabile pe toata grosimea
  • Rezistenta chimica deosebita
  • Rezistenta mecanica foarte mare (impact, abraziune, socuri temice)
  • Rezistenta mare la trafic pietonal si de carucioare cu roti de otel
  • Nu este toxic
  • Fara solventi
  • Durabilitate în exploatare de peste 40 de ani
  • Rezistenta la temperaturi de pâna la 150°C
  • Se pot aplica la temperaturi de sub zero grade
  • Gata pentru utilizare în 12 ore la temperatura de 23 grade (se pot aplica peste noapte)
  • Adecvate pentru curatarea cu abur
  • Este inert si nebiodegradabil
  • Este igienica, nu permite formarea sau dezvoltarea bacteriilor si a fungilor
  • Rezistenta mare la alunecare (coeficient R10 R13)
  • Impermeabile pe toata grosimea
  • Rezistenta chimica deosebita
  • Rezistenta mecanica foarte mare (impact, abraziune, socuri temice)
  • Rezistenta mare la trafic pietonal si de carucioare cu roti de otel
  • Nu este toxic
  • Fara solventi
  • Durabilitate în exploatare de peste 40 de ani
  • Rezistenta la temperaturi de pâna la 150°C
  • Se pot aplica la temperaturi de sub zero grade
  • Gata pentru utilizare în 24 ore (se pot aplica peste noapte)
  • Adecvate pentru curatarea cu abur
  • Este inert si nebiodegradabil
  • Este igienica, nu permite formarea sau dezvoltarea bacteriilor si a fungilor